Ingrediënten:
2 kipfilets, in blokjes gesneden
1 eetlepel olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 kleine ui, fijngehakt
2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden
1 wortel, in plakjes gesneden
4 kopjes kippenbouillon
1 kopje spinazie
1/2 kopje room
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui tot ze zacht zijn, ongeveer 2-3 minuten.
Voeg de kipfilet toe en bak tot ze lichtbruin zijn, ongeveer 5-6 minuten.
Voeg de bleekselderij en wortel toe en bak nog eens 3-4 minuten.
Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Laat sudderen tot de groenten gaar zijn, ongeveer 10-15 minuten.
Voeg de spinazie en room toe en roer goed door. Laat de soep nog 2-3 minuten sudderen.
Breng op smaak met zout en peper. Serveer warm en geniet van deze romige keto kippensoep!
Voedingswaarde (per portie):
Calorieën: Ongeveer 280 kcal
Koolhydraten: 6g
Vetten: 15g
Eiwitten: 25g
תגובות