top of page
Foto van schrijverAdrian Bratu

Romige Keto Kippensoep





Ingrediënten:

  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt

  • 1 kleine ui, fijngehakt

  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes gesneden

  • 1 wortel, in plakjes gesneden

  • 4 kopjes kippenbouillon

  • 1 kopje spinazie

  • 1/2 kopje room

  • Zout en peper naar smaak


Bereidingswijze:

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui tot ze zacht zijn, ongeveer 2-3 minuten.

  2. Voeg de kipfilet toe en bak tot ze lichtbruin zijn, ongeveer 5-6 minuten.

  3. Voeg de bleekselderij en wortel toe en bak nog eens 3-4 minuten.

  4. Giet de kippenbouillon erbij en breng aan de kook. Laat sudderen tot de groenten gaar zijn, ongeveer 10-15 minuten.

  5. Voeg de spinazie en room toe en roer goed door. Laat de soep nog 2-3 minuten sudderen.

  6. Breng op smaak met zout en peper. Serveer warm en geniet van deze romige keto kippensoep!

Voedingswaarde (per portie):

  • Calorieën: Ongeveer 280 kcal

  • Koolhydraten: 6g

  • Vetten: 15g

  • Eiwitten: 25g

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page