top of page
Foto van schrijverAdrian Bratu

#8 Dag menu - Totaal 1450 Kcal


Ontbijt : Havermout met Banaan en Amandelen

Ingrediënten:

  • 40 gram havermout

  • 200 ml volle melk

  • 1 banaan, in plakjes gesneden

  • 10 gram amandelen, gehakt

Bereiding:

  1. Verwarm de volle melk in een steelpan op laag vuur.

  2. Voeg de havermout toe en laat het zachtjes koken tot de havermout de gewenste consistentie heeft bereikt, meestal ongeveer 5-7 minuten.

  3. Giet de havermout in een kom en garneer met plakjes banaan en gehakte amandelen.

Voedingswaarden:

  • Calorieën: 350

  • Eiwitten: 10g

  • Koolhydraten: 50g

  • Vetten: 12g


Lunch: Caesar Salade met Gegrilde Kip

Ingrediënten:

  • 100 gram gegrilde kipfilet, in blokjes gesneden

  • 2 kopjes Romeinse sla, gewassen en in stukjes gescheurd

  • 1/4 kopje Parmezaanse kaas, geraspt

  • 1/4 kopje volle Griekse yoghurt

  • 1 eetlepel citroensap

  • 1 teentje knoflook, fijngehakt

  • 1 sneetje volkorenbrood, in blokjes gesneden en geroosterd

  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Meng de Griekse yoghurt, citroensap, gehakte knoflook, zout en peper in een kleine kom om de dressing te maken.

  2. Doe de Romeinse sla in een grote kom en voeg de gegrilde kipblokjes toe.

  3. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe aan de sla en kip.

  4. Giet de dressing over de salade en meng goed.

  5. Garneer de salade met de geroosterde broodblokjes en de resterende Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden:

  • Calorieën: 400

  • Eiwitten: 35g

  • Koolhydraten: 15g

  • Vetten: 20g

De Caesar Salade met gegrilde kip biedt een heerlijke en voedzame lunchoptie, waardoor je menu evenwichtig en smakelijk blijft. Smakelijk eten!


Diner: Gegrilde Biefstuk met Zoete Aardappel en Groene Groenten

Ingrediënten:

  • 150 gram biefstuk

  • 1 zoete aardappel, in plakjes gesneden

  • 100 gram groene groenten (bijv. broccoli, sperziebonen)

  • Olijfolie

  • Zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Verwarm de grill voor op middelhoog vuur.

  2. Bestrijk de biefstuk met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper.

  3. Grill de biefstuk aan elke kant 3-4 minuten voor medium rare, langer indien gewenst.

  4. Besprenkel de plakjes zoete aardappel met olijfolie, zout en peper en grill ze tot ze gaar en licht gebruind zijn.

  5. Stoom of kook de groene groenten tot ze knapperig gaar zijn.

  6. Serveer de gegrilde biefstuk met de zoete aardappelplakjes en groene groenten.

Voedingswaarden:

  • Calorieën: 700

  • Eiwitten: 40g

  • Koolhydraten: 40g

  • Vetten: 45g

Dit menu biedt een totaal van ongeveer cca 1450 calorieën en bevat een goede balans van eiwitten, koolhydraten en vetten voor een gezonde dagelijkse voeding. Geniet van je maaltijden!

9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page